Copyright FAQ – Hvad er betydningen af © Copyright Symbol?

Der er to store internationale multilaterale ophavsret konventioner, der opererer i det globale system. En er Bernerkonventionen til værn for litterære og kunstneriske værker (Bern) og Universal Copyright-konventionen. De fleste europæiske og Commonwealth lande hører til Bern, dog op til for nylig USA kun hørte til den universelle Copyright-konventionen. I 1989 tiltrådt USA Bernerkonventionen.

Under konventets Universal Copyright, generelt, et værk af en national eller hjemmet af et land, der er medlem af den universelle Copyright konvention eller et værk udgivet første gang i en universel Copyright konvention land kan kræve beskyttelse under den Konventionen. Hvis arbejdet er forsynet med meddelelse om ophavsret i form og af den universelle ophavsret konventionen angivne, denne meddelelse vil tilfredsstille og erstatte andre formaliteter en Universal ophavsret Convention medlemsland ville ellers pålægge som en betingelse af copyright. En Universal ophavsret Convention meddelelse bør bestå af symbolet ledsaget af navnet på den copyright indehaver og året for første offentliggørelse af arbejdet. For at kvalificere sig til ophavsretlig beskyttelse i lande, der kun medlemmer af den universelle ophavsret konvention, det er nødvendigt, at virker bear, på et fremtrædende sted og fra tidspunktet for første offentliggørelse, copyright-symbol – © – navnet på ejeren af ophavsretten og de første udgivelsesår, for eksempel: © Kaltons Internet og teknologi Solicitors 2002.

Dog under Bern-konventionen er generelt, et værk udgivet første gang i en Bern-Unionen berettiget til beskyttelse i alle Berner medlemslande. Der er ingen specielle krav som anbringelse copyrightsymbolet.

Brug af copyrightsymbolet var signifikant, når USA ikke var medlem af Bernerkonventionen og det ville kun anerkende copyright hvor den © symbol blev brugt i overensstemmelse med UCC. UCC har i vid udstrækning blevet overhalet af de andre traktater, der ikke kræver nogen formaliteter.

Men, ved hjælp af den © symbol, mens med lille retsvirkning, advarer andre, copyright hævdes i det pågældende materiale, og fjerner noget argument, at brugeren har påberåbt sig en stiltiende licens til at bruge arbejdet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.